Kiszivárgott jelszavak ellenőrzése

Jelszó keresése a lopott jelszavak adatbázisában

Sokan értesültek róla, hogy az internetre felraktak több, mint 500 millió adatlopással megszerzett jelszőt és több, mint 2 milliárd lopott email címet.
Bárki ellenőrizheti, hogy az ő adatai is szerepelnek-e ebben az adatbázisban két internetes oldalon. Egyiken az email címeket, a másikon a jelszavakat nézhetjük meg. Sajnos azonban ehhez meg kell adjuk az adatainkat és vajon megbízhatunk-e az adott oldalakban, hogy ők a kereséseinket valóban nem tárolják-e le?
Az email címeiket annyira nem érdemes félteni, hiszen ellophatják azokat partnereink címlistájából is, de a jelszavakkal nagyon kell vigyázni.

Szerencsére a jelszavak (titkosított) adatbázisa letölthető a mi gépünkre is, így nem kell az interneten keressük azokat. A fájl azonban olyan nagy - tömörítve nagyobb, mint 14 Gigabájt - hogy annak egyéni letöltése nem praktikus, ezért, hogy mindenki elérhese letöltöttem a régi tanszéki szerverre, ahonnan úgy kérdezheti le mindenki, hogy nem kell félnie az ellopásától.

Ez az oldal soha nem küldi ki magát a jelszót a te gépedről az internetre ellenőrzésre, hanem az erre a szerverre letöltött, az ellopott jelszavakat titkosítva tartalmazó fájlban nézi meg, hogy a beírt jelzó titkosított változata szerepel-e abban.
A jelszó titkosítása azon a gépen történik, ahol a jelszót beírták és a a titkosítás egyirányú, tehát az eredeti jelsző nem visszafejthető a titkosítottból.

Figyelem! Attól még, hogy egy jelszó nem szerepel ebben az adatbázisban nem következik, hogy sehonnan sem lopták el! De ha szerepel, akkor valamikor, valahonnan biztos ellopták!

Jelenleg 549194614 darab jelszó van a fájlban.

Ez a program csak az Egyetem belső hálózatáról használható!
Az Ön IP címe (54.227.157.163) nem egyetemi cím.