A tanszék Oktatás / Hallgatóknak Kutatás Berendezések Publikációk Együttműködések Letöltések Hírek

Használati rend és hozzáférhetőség az Atomfizika Tanszék Felületfizika LaboratóriumáhozA Felületfizika Laboratórium minden ipari partner és kutatócsoport számára egyenlő eséllyel rendelkezésére áll, az alábbi feltételekkel

1. Hozzáférés módja

1.1. A laboratórium eszközei diplomás mérőszemélyzettel együtt állnak partnereink rendelkezésére. Kivételek:

  • Hosszú távú együttműködés keretében, megfelelő végzettséggel rendelkező dolgozók előzetes betanítás és munkatervi egyeztetés után a kijelölt időpontokban önállóan is dolgozhatnak;
  • 3 hónapnál hosszabban a BME-n dolgozó, megfelelő végzettséggel rendelkező vendégkutatók betanítás és munkatervi egyeztetés után a kijelölt időpontokban önállóan is dolgozhatnak;
  • Hallgatók és a posztgraduális képzésben résztvevők a mérőszemélyzet felügyelete mellett, az előírt tananyag ellenőrzött elsajátítása után az órarendben előírt időpontokban önállóan dolgozhatnak.

1.2. A használatbavételi igényt a tanszék, vagy a laboratórium vezetőjénél személyesen, telefonon, levélben, fax-on vagy E-mail-ben kell kezdeményezni.

2. Árak

Áraink három különböző módon képződnek.

2.1  Komplex anyagvizsgálati, technológiai vagy optikai kutatások

Előzetes felmérés után, szerződésben szabályozott munkarend mellett kizárólag a feladat megoldásához illeszkedő egyedi ár.
Az ár az alábbi költségeket tartalmazza:

  1. Ráfordított kutatóóra1 kutatónként vagy mérnökönként nettó 10,000 Ft-os órabérrel számolva
  2. Készülékhasználati díj a 2.2 pont táblázatában szereplő árakon
  3. Szükséges anyagköltségek
  4. Rezsi.

2.2  Berendezések bérleti díjai1, 2

 
Felületanalitikai berendezések (SIMS, XPS, AES) és pásztázó elektronmikroszkóp150.000,-Ft./óra
Rétegező berendezések (elektronsugaras párologtató és porlasztó) rétegminősítéssel (spektroszkóp)120.000,-Ft/óra
Optikai mérőberendezések (optikai spektroszkóp, ellipszométer, interferométer) és érdességmérő (Talysurf)100.000,-Ft/óra

1Az árak megkezdett órákra vonatkoznak.
2Az árak nem tartalmazzák az ÁFA-t továbbá a munkavégzéséhez szükséges anyagokat.

2.3 Ingyenes berendezés használat

     Feltételei:

  • A felhasználó a BME AFT személyzetéhez tartózik és saját, önálló kutatásaihoz van szüksége a laboratórium eszközparkjára. Ebben az esetben a tanszékvezetővel egyeztetett munkaterv megléte szükséges. Ebbe a kategóriába tartoznak a tanszék saját PhD hallgatói is.
  • A felhasználó szerződéssel szabályozott és finanszírozott pályázati (EU, NKTH, MAG Zrt.) munka keretében működik együtt az AFT-vel.
  • A felhasználó hallgató, és órarendi elfoglaltság keretében az 1.1. pontban ismertetett módon használja a berendezést.

3. Egyéb feltételek

3.1 A fizetség ellenében végzett szolgáltatások (ld. 2.1 és 2.2) szerződéskötés, ill. 250.000,-Ft alatt megrendelés után indulhatnak.

3.2 Amennyiben felhasználó a laboratórium szellemi kapacitását is igénybe veszi (ld. 2.1) akkor a szerződésben a felhasználó és a szolgáltató a munka során keletkező tudományos eredmények és szellemi termékek hasznosításáról is előzetesen megállapodik.

© Terv: Molnár István, Megvalósítás: Sólyom Dániel (Diamondsoft BT.)